BEHANDLINGAR MOT HÅRPROBLEM

- Undersökning

- Trikologiska behandlingar

- Q-LIGHT behandlingar

- Uppföljning

Q-LIGHT BEHANDLINGAR MOT DEPRESSION


Undersökning

Det första vi gör är en ordentlig undersökning av hårets och hårbottnens kondition. Vi använder en mikrokamera, som utvecklats just för detta, och som förstorar cirka 200 gånger. Via en monitor kan vi tydligt se arten av problemet, såsom blockerade hårsäckar, torrt eller fett mjäll, psoriasis, eksem, begynnande håravfall. Vi får också en god uppfattning om tillståndet i huden. När det behövs fortsätter vi med att studera hårstrån och hårrötter i mikroskop.

Kameraanalysen kompletteras med ansiktsdiagnostik, urinprov och HLB-blodtest för att söka samband med kroppens allmäntillstånd. Kunden fyller i ett frågeformulär angående tidigare samt nuvarande sjukdomar, medicinering och allmänt tillstånd. Resultatet blir en diagnos och rekommendationer av lämpliga åtgärder och passande behandling.

Vilken den fortsatta behandlingen blir beror helt på resultaten av undersökningen. Den kan bestå av kortare och längre insatser i form av egenvård och vård hos oss eller att vi rekommenderar annan specialist samt kompletterande tester som: ämnesomsättningstest, hårmineralanalys och HLB-blodtest

Hela undersökningen tar cirka 45 minuter och kostar 680 kr.

Intresserad? Läs vidare på sidan eller kontakta oss för mer information!

Trikologiska behandlingar

Patenterade, testade och godkända.

Med hjälp av ett mikroskop och mikrokamera kan vi snabbt se orsaker till de flesta problem och välja rätt behandling. För att ta fram den bästa behandlingen tittar vi alltid före och efter. Mikrokameran visar varje litet steg i förbättringen vilket gör att vara kunder känner en stark motivation att fortsätta med hela behandlingsprogrammet.

Våra behandlingar pågår tills vi kan se den friska hårbotten som måste vara belagd av en mycket tunn skyddande hinna bestående av talg (sebum) och svett. Det är den skyddande hinnan som upprätthåller den normala bakteriefloran i hårbotten. Detta tillstånd är en förutsättning för att kunna vidarebehandla håravfall eller tunnhårighet. De produkter vi använder är alla naturbaserade, utvecklade från växtextrakt och testade mot allergi.

Q-light-behandlingar

Q-light – medicinsk ljusterapi har man utvecklat i Schweiz (b & p) i samarbete med ledande tyska ljustekniska och vetenskapliga institut. Q-light-terapi stimulerar vävnadsbildning, aktiverar sårläkning, har antiseptisk effekt och är mycket effektiv mot hudproblem i synnerhet allergier, psoriasis, eksem, akne och mot håravfall.

Vid torrt eller fett mjäll tar trikologiska behandlingar på ett effektivt sätt bort en beläggning i hårbotten utan att skada huden. De balanserar bakterieflora och har en inflammationshämmande effekt. De är renande och sårläkande, antiseptiska och talgbalanserande samt stärkande för huden.

Vid psoriasis eller eksem, när huden är skadad, stimulerar trikologiska behandlingar hudcellerna och hjälper hudens egen förmåga att bilda ny vävnad. Behandlingsprogrammet består av trikologiska hudvårdsprodukter och ljusbehandling.

Vid håravfall och alopecia utför vi ljusbehandlingar samt behandlingar både in- och utvärtes med produkter som ökar blodcirkulationen. Tack vare den ökade blodcirkulationen öppnas hårsäckarna så att hårrötterna återigen kan börja producera nya hårceller. Nytt hår kan produceras och håret blir tjockare.

Tack vare den ökade blodcirkulationen öppnas hårsäckarna och hårrötter kan återigen börja producera hårceller. Håret kan på nytt bli tjockare, och det kan till och med börja produceras nytt hår. Vad som sker är att hårsäckarna undan för undan kalkar igen, med tunnare hår som följd. Genom att behandla de utsatta områdena med denna nya metod ökar blodcirkulationen och hårsäcken stimuleras till att skapa nya hårceller. Förkalkningar bryts ner och sköljs bort. Resultatet blir att håravfallet avstannar och därefter kan tjockare hår börja produceras.
Effekten sker undan för undan men är lätt att se med mikrokamera och även hårsäckar som slutat producera hår kan stimuleras till ny återväxt med dessa behandlingar.

Läs gärna mer på tillverkarens hemsida: www.qlight.info

Q-light-behandlingar och behandlingar med de bästa, väl utvalda naturprodukterna kan med stor framgång komplettera mer traditionella sjukvårdsinsatser eller ersätta dem när resultaten inte blir de önskade.

Individuellt anpassade behandlingar kan förbättra förhållandena även för dem som drabbas av psoriasis eller mjälleksem. Klådan försvinner, hårbotten bli mjukare och mer elastiskt. Perifer blodcirkulation förbättras också så att hårsäckarna får förnyad genomströmning av blod och kan ta till sig näring via talgen.

Det har visat sig i vetenskapliga studier att Q-light-terapi stimulerar vävnadsbildning, aktiverar sårläkning, har antiseptisk effekt och är mycket effektiv mot hudproblem i synnerhet allergier, psoriasis, eksem, akne och mot håravfall.

Uppföljning av behandlingen

Kliniken har som mål att följa upp samtliga patienter efter avslutad behandlingsperiod. Vi vill därför gärna kalla färdigbehandlade patienter på ett återbesök cirka sex eller åtta månader efter avslutade behandlingar. Denna kontroll är kostnadsfri. Vi erbjuder därefter våra patienter årliga kontroller.


Q-Light är en effektiv terapimetod mot vinterdepression (SAD) och hormonbalans.

Ljusbehandling påverkar så kallade circadiana rytmer (dygnsrytm). Dygnsrytmen är kopplad till viktiga biologiska processer såsom vila, aktivitet, sömn och vakenhet. Ljusbehandling ger relativt snabbt effekt och de flesta känner sig bättre redan efter fyra till fem dagars behandling. Om du brukar ha långdragna depressioner under vinterhalvåret kan du behöva ytterligare behandling en till tre gånger per vecka under vintermånader.
Q-Light ljus- och färgterapi är en erkänd certifierad medicinsk behandlingsmetod med över tjugo års veteskapliga studier (läs gärna mer på hemsida: www.QLight.info ). Teorin bakom ljusbehandling är att ljuset måste gå via ögat. Teorin är då att ljuset påverkar delar av mellanhjärnan (hypothalamus) och tallkottkörteln (corpus pineale). Tallkortkörteln insöndrar melatonin nattetid under mörker. Melantonin produktionen kan då tänkas stängas av, eller minskas, vid ljus mot ögats näthinna.  Ljusterapin kan användas så gott som dagligen, i ca 30-40 minuter per gång.

Q.Light ® Ljusterapi SAD CARE  är en värdefull och optimal komplettering för olika medicinska behandlingar och terapier mot bland annat:

- Seasonal Affective Disorder (SAD)
- Depression
- Sömnproblem ( även vid skiftarbete)
- Hormonella rubbningar
- Tids zon förändring
- Ålderdepression
- Koncentrations svårigheter

Q.Light ® Ljusterapi är även lämplig för friska människor som vill förbättra sin prestationsförmåga.

Q. Ljusterapi medicintekniska applikationer är ISO 9001-2000 och ISO 13485 Q_Ligt utrusning är certifierade och uppfyller de rättsliga kraven för medicintekniska produkter enligt Medicintekniska lagen direktiv 93/42 EEG (CE 1275).
Lampan biologiska effektivitet:

Q.Light SAD CARE sönder  ett särskilt UV-fri och Natural Full Spectrum Light med 10 000 Lux.
Genom medicinska studier visade sig att naturligt dagsljus kontrollerar den
hormonella ämnesomsättning och är avgörande vid depression samt vintertrötthet samt flera andra hälsoproblem som påverkar kroppen dagligen.
Under behandlingen  absorberas ljusenergi över ögonen i en transformerad form
med elektrisk energi till syncentrum via regionen hypothalamus (diencefalon) och vidarebefordras till hypofysen ( som kontrollerar rytmen i kroppens biologiska klockan.Tallkottkörteln (epifysen) moduleras. Den ljusa ljus - Q.Light SAD CARE   inbringar och korrigerar rubbningar i kroppens inre biologiska klockan. Detta påverkar positiv Neuro-sändare så att hjärnan kan producera serotonin  i högre koncentration. Serotonin brist är orsaken till varje Depression. Denna, hjärnans kemiska budbärare, förbättrar vara tankar och vara känslor, förbättrar sömnen - och kroppens vardagsrytm

Kvalitetsgaranti:

Endast en ljusterapiprodukt som blivit godkänd enligt lagen för medicinska produkter bör användas vid ljusterapi. Som sådan bör endast en produkt som är godkänd av European Quality Management och som kan identifieras som en kontrollerad medicinsk produkt med CE-stämpel bli definierad, tillämpad och allmänt brukad för ljusbehandling. Därtill är det en försäkran på produktens effekter som är bevisade och dokumenterade. Certifikat finner du på http://www.bundp.net/index_e.asp (text på engelska eller tyska).

Living Life Center, Mobil. 0732 171 999