Q-Light behandlingar

Q-Light behandlingar

Q-Light® är med andra ord en medicinsk ljusterapi. Lampan har utvecklats i Schweiz av biotechnology & photomedicine i samarbete med ledande tyska ljustekniska och vetenskapliga institut. Q-Ligh®t är den enda ljus- och färgterapi som har ett naturligt komplett dagsljusspektrum. Denna behandlingsform sker genom ögonen på ett avstånd av ungefär 40 cm. Den normala behandlingstiden är 6–8 min.
Q-Light® är kvalitetssäkrad, mer än 20 års vetenskapliga studier och den senaste forskningen har bevisat resultat vid många hudens problem såsom:


  • Akne
  • Eksem
  • Ros-sjukdomar
  • Hudinflammation som ofta förekommer i hårbotten vid torr eller fett mjäll samt psoriasis


Vid håravfall på grund av hårbottenproblem kompletterar vi ljusbehandlingar med användning av trikologiska produkter. Målet är stimulera huden till bildning av nya friska hudceller samt att stimulera blodcirkulation i de drabbade områdena. Tack vare ökade blodcirkulation öppnas hårsäckarna så att hårrötterna återigen kan börja producera nya hårceller. Nytt hår kan produceras och håret blir tjockare. Vad som sker när håret bli tunnare är att hårsäckarna undan för undan kalkar igen. Genom att behandla hudproblem i de utsatta områdena bryts förkalkningar ner och sköljs bort, blodcirkulationen ökar och hårsäcken stimuleras till att skapa nya hårceller. Resultatet blir att håravfallet avstannar och därefter kan tjockare hår börja produceras.Ljusterapi medicintekniska applikationer är ISO 9001–2000 och ISO 13485 Q-Light® utrusning är certifierade och uppfyller de rättsliga kraven för medicintekniska produkter enligt Medicintekniska lagen direktiv 93/42 EEG (CE 1275).

Lotsgatan 4, 414 58 Göteborg

tel: 0732 171 999

info@livinglifecenter.com